Címlap
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

 

2016. szeptember végétől az Egri SZC Március 15. Középiskolája és Kollégiumában lehetőség nyílik arra, hogy ingyenes nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.

Általános tudnivalók a képzésről:

Óraszámok: 1008 óra (nappali képzés), illetve 504 óra (esti képzés), melyből 60% idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.

Az egy éves képzés neve és nyelvi szintje:

 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.
 • Jelentkezési feltételek:
 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
  (1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)
  bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is)
 • Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
  (1 éves, nappali, esti felnőttoktatás)
  bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen /szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.
  A képzés megkezdése előtt képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.

Bővebben...

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi II. törvény (továbbiakban: Pp.) 340/B § és 341/J. §-ai szabályozzák a közigazgatási perekben illetve a birtokvédelmi határozat iránti perekben a keresetlevél elektronikus benyújtásával összefüggő jogszabályi rendelkezésekkel kapcsolatos eljárásokat.

Az ügyfél és a hatóság az ÁNYK-t egyaránt a következő oldalon éri el:

https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/abevjava_install.html


NYILATKOZAT AZ EBTULAJDONOSSAL, EBTARTÓVAL ÉS AZ EBBEL KAPCSOLATOS ADATOKRÓL

(Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § alapján)

Tisztelt Ebtartó!

Lőrinci területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Lőrinci Város Önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Az adatok kezelésére kizárólag a fenti célok érdekében jogszabályi kötelezettség miatt kerül sor és azokból csak a jogszabályokban meghatározott személyeknek, jogszabályokban meghatározott feltételekkel lehet adatot szolgáltatni.

 

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Lőrinci Polgármesteri Hivatalban, letölthetők a www.lorinci.hu honlapról, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Lőrinci Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

-            postai úton a 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. sz. alatti címre elküldve

-            személyesen a Hivatal portáján leadva.

-            elektronikus úton: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2016. június 1.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magánállatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.

Regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

 

Ebösszeíró adatlap

 

Köszönjük, hogy a nyilatkozat kitöltésével és a Lőrinci Város Önkormányzatához történő visszajuttatásával segíti az ebösszeírás sikerét.

 

 

                                                                                  Lőrinci Város Önkormányzata

BelépésNapelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi
mystat