Címlap
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat (továbbiakban OMSZ) előrejelzése szerint a következő napokban ciklon éri el hazánkat kiadós mennyiségű csapadékkal, mely lokálisan 24 óra alatt a 50mm is megközelíti, illetve meghaladja.

 

Heves megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Eső

fokozat: 3

Eső

24 óra alatt több mint 50 mm csapadék hullhat.

 

OMSZ előrejelzés: Várható időjárás az ország területén 2016. július 16-17-ig

 

Általános jellemzés csapadék vonatkozásában:

Szombaton dél felől egy újabb csapadékzóna érkezik térségünk fölé. Hatására szombaton  többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, záporeső, főként keleten zivatar is kialakulhat. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, a legnagyobb mennyiség 24 óra alatt északkeleten várható. (1. ábra) Vasárnap már kissé javul az idő, bár akkor is sok lesz a felhő fölöttünk, de már időnként felszakadozik a felhőzet, és rövid napos időszakok is lehetnek. Továbbra is többfelé valószínű csapadék, de ennek mennyisége már kevesebb lesz.

A fentiekre tekintettel az elkövetkezendő napokban kérem, kísérjék figyelemmel az OMSZ honlapját az alábbi link címen:

http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/


A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi II. törvény (továbbiakban: Pp.) 340/B § és 341/J. §-ai szabályozzák a közigazgatási perekben illetve a birtokvédelmi határozat iránti perekben a keresetlevél elektronikus benyújtásával összefüggő jogszabályi rendelkezésekkel kapcsolatos eljárásokat.

Az ügyfél és a hatóság az ÁNYK-t egyaránt a következő oldalon éri el:

https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/abevjava_install.html


NYILATKOZAT AZ EBTULAJDONOSSAL, EBTARTÓVAL ÉS AZ EBBEL KAPCSOLATOS ADATOKRÓL

(Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § alapján)

Tisztelt Ebtartó!

Lőrinci területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Lőrinci Város Önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Az adatok kezelésére kizárólag a fenti célok érdekében jogszabályi kötelezettség miatt kerül sor és azokból csak a jogszabályokban meghatározott személyeknek, jogszabályokban meghatározott feltételekkel lehet adatot szolgáltatni.

 

Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Lőrinci Polgármesteri Hivatalban, letölthetők a www.lorinci.hu honlapról, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Lőrinci Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

-            postai úton a 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. sz. alatti címre elküldve

-            személyesen a Hivatal portáján leadva.

-            elektronikus úton: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2016. június 1.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magánállatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.

Regisztrált eb adatának megváltozása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

 

Ebösszeíró adatlap

 

Köszönjük, hogy a nyilatkozat kitöltésével és a Lőrinci Város Önkormányzatához történő visszajuttatásával segíti az ebösszeírás sikerét.

 

 

                                                                                  Lőrinci Város Önkormányzata

BelépésNapelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 108 vendég böngészi
mystat