Címlap
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

2015.március 01-jétől  a járási hivatal hatáskörébe kerül az aktív korúak ellátásával kapcsolatos ügyintézés.

A továbbiakban nem a települési önkormányzat jegyzőjénél kell az érintetteknek intézkedniük. Egyszerűsödik az ügyintézés, mivel az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítását a  Hatvani Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségénél ( 3000 Hatvan Balassi Bálint út 12., tel.: 06-37-341-301) kezdeményezhetik, ahol hozzájuthatnak az ellátást érintő lényeges információkhoz, szükséges nyomtatványokhoz, bejelentést tehetnek a már folyósított támogatásokat érintően.  Az aktív korúak ellátására való jogosultság feltételeiben lényeges változás nem történik a korábbi évekhez képest. Azok részére, akiknek  az aktív korúak ellátásán belül  foglalkoztatást helyettesítő támogatást ( FHT)  folyósított a települési önkormányzat, a változás dátumát követően  a járási hivatal folyósítja a támogatást.

Azok a jogosultak, akik egészségkárosodottként, vagy életkoruk miatt részesültek az aktív korúak ellátásán belül rendszeres szociális segélyben, azok részére a változás több szempontot érint. Az egészségkárosodottak részére csupán a folyósított ellátás elnevezése változik,  rendszeres szociális segély helyett új néven egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásként vehetik kézbe az ellátásukat. Azok, akik életkoruk okán részesültek  rendszeres szociális segélyben,  a települési önkormányzat jegyzőjénél a támogatásra való további jogosultságuk felülvizsgálata során tett nyilatkozatuk szerint foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülhetnek 2015.03.01-től.

A Hatvani Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségen  kívül a kérelmezők a szokásos módon, a településeken kihelyezett ügyfélfogadást tartó járási ügysegédeknél is leadhatják kérelmeiket, jogosultságukat érintő bejelentéseiket megtehetik, továbbá lehetőségük van a Lőrinci Kormányablakban is intézkedni ( 3021 Lőrinci Szabadság tér 26. ,tel..06-37-795-234).

Tisztelt Lakosság,

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14. § (2) bekezdése rendelkezik arról, hogy közterületek és közintézmények nem viselhetik olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, illetve olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Ezen törvény alapján az önkormányzat kötelező feladata, hogy az alábbi utcaneveket megszűntesse és helyükre haladéktalanul új neveket alkosson meg:

- Ságvári Endre,

- Hámán Kató,

- Marx Károly,

- Rózsa Ferenc utca.

 

A fenti nevek önkényuralmi jellegére vonatkozó Magyar Tudományos Akadémia által kiadott állásfoglalás ezen a linken érhető el.

 

A névváltoztatást követően a Hatvani Járási Hivatal - Lőrinci Kormányablak illeték-, és igazgatási szolgáltatási díj nélkül, vagyis ingyenesen cseréli le az okmányokat, így: lakcím igazolványt, forgalmi engedélyt, őstermelői igazolványt, vállalkozói igazolványt, DE csak az érintett lakos kérelmére.

Javaslatokat az új utcák elnevezésére főképp azoktól várjuk, akik érintettek lennének az utca névváltoztatásában, ezért kérjük, hogy ötleteiket a beküldő nevével és címével ellátva a ph@lorinci. hu címre, vagy személyesen a Hivatal ügyfélszolgálatán leadva 2015. március 16-ig juttassák el.

A Képviselő-testület megvitatja a beérkezett ötleteket és várhatóan a március 26-i ülésén dönt az utcanevek megváltoztatásának kérdésében.

                                                                                                   Köszönettel:

                                                                                              Schottner Norbert

                                                                                                          jegyző

BelépésVárosi Könyvtár

Lőrinci Város Kft

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi
mystat