Címlap
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2015. március 16-tól – 2015. március 17-ig a Hatvan állomáson végzett építési munkák miatt a kiírásban csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
„Szertelen biztonság”
bűnmegelőzési programjának keretében
pályázatot hirdet


1./ 16-25. éves fiatalok részére bűnmegelőzési kisfilmek készítésére
2./ 12-15. éves fiatalok részére rajz és irodalmi alkotás készítésére.

 

A pályázat célja a veszélyhelyzetekre történő figyelmeztetés, üzenet közvetítése az áldozattá válás kockázatának csökkentése, a megelőzés érdekében

A feldolgozandó témák:
Drog
Internet
Iskolai erőszak
Családon belüli erőszak

A pályaműveket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság 3300 Eger, Eszterházy tér 2. sz. címre kell benyújtani.


Beadási határidő: 2015. április 15.


Díjazás:

Bűnmegelőzési kisfilmet készítők díjazása témánként:
I. helyezés: 40.000.- Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezés: 26.000.- Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezés: 14.000.- Ft értékű vásárlási utalvány

Irodalmi és rajzpályázat díjazása:
I. helyezés: 20.000.- Ft értékű vásárlási utalvány
II. helyezés: 16.500.- Ft értékű vásárlási utalvány
III. helyezés 13.000.- Ft értékű vásárlási utalvány

 

Tisztelt Lakosság!

Az Városgondozás Eger Kft. a kéményseprőipari közszolgáltatást 2015.03.06.-tól 2015.06.06.-ig tervezi végezni.

2015.március 01-jétől  a járási hivatal hatáskörébe kerül az aktív korúak ellátásával kapcsolatos ügyintézés.

A továbbiakban nem a települési önkormányzat jegyzőjénél kell az érintetteknek intézkedniük. Egyszerűsödik az ügyintézés, mivel az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítását a  Hatvani Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségénél ( 3000 Hatvan Balassi Bálint út 12., tel.: 06-37-341-301) kezdeményezhetik, ahol hozzájuthatnak az ellátást érintő lényeges információkhoz, szükséges nyomtatványokhoz, bejelentést tehetnek a már folyósított támogatásokat érintően.  Az aktív korúak ellátására való jogosultság feltételeiben lényeges változás nem történik a korábbi évekhez képest. Azok részére, akiknek  az aktív korúak ellátásán belül  foglalkoztatást helyettesítő támogatást ( FHT)  folyósított a települési önkormányzat, a változás dátumát követően  a járási hivatal folyósítja a támogatást.

Azok a jogosultak, akik egészségkárosodottként, vagy életkoruk miatt részesültek az aktív korúak ellátásán belül rendszeres szociális segélyben, azok részére a változás több szempontot érint. Az egészségkárosodottak részére csupán a folyósított ellátás elnevezése változik,  rendszeres szociális segély helyett új néven egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásként vehetik kézbe az ellátásukat. Azok, akik életkoruk okán részesültek  rendszeres szociális segélyben,  a települési önkormányzat jegyzőjénél a támogatásra való további jogosultságuk felülvizsgálata során tett nyilatkozatuk szerint foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülhetnek 2015.03.01-től.

A Hatvani Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségen  kívül a kérelmezők a szokásos módon, a településeken kihelyezett ügyfélfogadást tartó járási ügysegédeknél is leadhatják kérelmeiket, jogosultságukat érintő bejelentéseiket megtehetik, továbbá lehetőségük van a Lőrinci Kormányablakban is intézkedni ( 3021 Lőrinci Szabadság tér 26. ,tel..06-37-795-234).

BelépésVárosi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi
mystat