Címlap Hírek

Tisztelt Lőrinci Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Lőrinci lakosságát, hogy Magyarország Kormánya 207/2020. (V. 15.) Korm. rendeletében döntött a védelmi intézkedések következő üteméről.

A vendéglátó üzletekre vonatkozó védelmi intézkedések: a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében a) az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védőtávolság betartása kötelező.

A játszóterekre vonatkozó rendelkezés: a szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.

A szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések: a kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett. A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.

A családi rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések: 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható. A családi rendezvény során a védőtávolság betartása kötelező.

 

Lőrinci Polgármesteri Hivatal


Figyelem! 

1. Babakötvényes számlanyitás Ügyfélkapun keresztül otthonról

Amennyiben gondoskodni szeretne gyermeke jövőjéről, és ezért Babakötvényt kíván vásárolni, akkor az Ügyfélkapun keresztül (www.magyarorszag.hu) már otthonról is megnyithatja gyermeke részére az ehhez szükséges Kincstári Start-értékpapírszámlát. A számla megnyitása és vezetése ingyenes, gyors és egyszerű.

Ráadásul, ha most, 2020. április 27. és június 30-a között teszi ezt meg, akkor még egy nyereményjátékban is részt vehet, állampapír vásárlásra beváltható utalványért. Játék részletei: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/8311/

További részletek: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/eletkezdesi_tamogatas

 

2. Vásároljon állampapírt Mobilkincstáron, Webkincstáron otthonról

Nyisson értékpapírszámlát vagy Start-számlát Ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstárban, vagy vásároljon állampapírt a Kincstár gyors és biztonságos elektronikus szolgáltatásainak (Mobil-és Webkincstár) Ügyfélkapun történő megigénylésével, a www.magyarorszag.hu-n.

Amennyiben 2020. április 27. – június 30. napja között teszi ezt meg, és friss pénzbefizetésből legalább 100.000 forint értékben megnöveli állampapír állományát, Ön is részt vehet nyereményjátékunkban. A játékban 25 darab Kincstár által kibocsátott 100.000,- forint értékű, a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható Nyereményutalványt sorsolunk ki. A Nyereményjátékról bővebben itt olvashat: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/oldalak/tartalom/8311/


Tájékoztatás hulladékátvételről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 11-től a hatvani és a jászfényszarui hulladékudvarok szolgáltatásai igénybe vehetők a lakosság számára, a veszélyhelyzet előírásaihoz igazodó szabályozással.

 

A hulladékudvarok nyitvatartása változatlan:

Hatvan: hétfő, szerda, péntek: 8-15 óráig, kedd, csütörtök: 12-18 óráig.

Jászfényszaru: kedd, csütörtök: 12-18 óráig, szerda: 8-15 óráig, szombat: Páros naptári héten 8-13 óráig.

A hulladékudvar a 65 év felettiek védelme érdekében megmaradó korlátozásokhoz igazodóan az alábbiak szerint látogatható: a nyitvatartási idő első két órájában csak a 65 év felettiek, azt követően a 65 év alattiak vehetik igénybe a szolgáltatást.

A hulladékudvar területén egyszerre 1 fő+kísérője tartózkodhat.

A hulladékudvaron kötelező maszkot és kesztyűt viselni.

A jászfényszarui újrahasználati központ a kontaktusok minimalizása érdekében továbbra is zárva tart.

 

A Pest megyére érvényben maradt korlátozások miatt Pest megyei településeinkről nem áll módunkban hulladékot átvenni sem a hulladékudvarokon , sem a turai telephelyen, mely a korlátozások megszűnéséig vagy enyhítéséig továbbra is zárva tart.

 

Felhívjuk az Önkormányzat figyelmét, hogy amennyiben a veszélyhelyzetre vonatkozó korlátozó rendelkezések a későbbiekben szigorodnak, úgy társaságunk is felülbírálhatja fenti döntését.

A honlapunkon folyamatosan elérhetőek legfrissebb információink.

 

Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi
Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
3000 Hatvan, 054/14. hrsz.
Tel.: +36 37 342-622
Honlap: www.szelektivkft.hu


Tisztelt Lőrinci lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 168/2020. (IV.30.) Kr.-ben megjelent rendelkezések értelmében május 04. napjától Pest megye és a főváros kivételével megszűnik a kijárási korlátozás.

 A szociális érintkezést azonban továbbra is a lehető legkisebb mértékűre kell korlátozni, ügyelni kell a távolságtartásra (1,5 méter). Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot, kendőt, sálat viselni.

Vidéken minden üzlet korlátozás nélkül nyitva tarthat, de az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzleteket 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 év felettiek látogathatják.

 

Kinyithatnak:

  •  - a strandok,
  •  - a szabadtéri fürdők,
  •  - a szabadtéri múzeumok és az állatkertek,
  •  - védőtávolság megtartása mellett látogathatók a közterületek és a parkok.

Tartható:

  •  - vallási szertartás,
  •  - polgári házasságkötés és temetés,
  •  - zárt kapus, nézők nélküli sportrendezvények is szervezhetők,
  •  - megengedett a részvétel az edzéseken is.

 

Vendéglátó üzlet (így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó) kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, ital elfogyasztása megengedett. Vendéglátó üzlet közterületen működő terasza után 2020. szeptember 1. napjáig nem kell közterület használati díjat fizetnie.   

 

Szigorú higiénés szabályok betartása mellett újraindul a

 

- háziorvosi és házi gyermekorvosi, továbbá védőnői ellátások és a fogászati alapellátás,
- a járóbeteg szakellátás, ideértve a diagnosztikai ellátásokat és a fogászati szakellátást is,
- az egynapos ellátások,

- a fekvőbeteg szakellátásból a rehabilitáció és a transzplantációs beavatkozások és
- a nem közfinanszírozott (magán) ellátások.

 

A háziorvosi és fogászati alapellátás feltétele, hogy a beteg telefonon előzetesen időpontot kérjen. Csak telefonos konzultáció után kerülhet sor személyes orvos-beteg találkozásra, amelynek előjegyzés szerint kell történnie. 

 

Lőrinci, 2020. május 04.

 

                                                                                       Lőrinci Polgármesteri Hivatal


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 896 vendég böngészi
mystat