Címlap Hírek

Égetni szükség esetén lehet, füstölni nem

Tisztelt Lakosság,

A település tisztaságáról és az avarégetésről szóló 15/2014. (V.30.) sz. önk. rendelet alapján emlékeztetném Önöket, hogy az égetésre vonatkozóan tartsák be a rendeletben elírt szabályokat az ősz folyamán, így:

Kerti hulladékot égetni április 1. és november 25. között lehetséges csütörtöki napokon 12.00 és 18.00 óra között a város belterületén. Egyéb időpontokban továbbra is tilos az égetés.
Szintén tilos az égetés az iskolák/óvodák/szociális intézmények/sportlétesítmények közvetlen közelében, amikor ezen intézmények működnek.

Továbbra is kérjük Önöket, hogy égetni csak a legszükségesebb esetekben égessék el a kerti hulladékot és továbbra is törekedjenek a levegőnk védelme érdekében a kerti hulladék zsákolására, vagy komposztálására.

Kérjük továbbá közreműködésüket, hogy figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket, hogy a levegő védelme érdekében ne gyújtsanak meg nedves avart, netán kommunális hulladékot, amely csak füstölög órákon át, de nem ég el, mert ezzel nagyon súlyosan károsítják a város levegőjét és szélcsendes őszi napokon akár hetekig leül a városra ez a füst.

Szintén itt kívánom jelezni, hogy a hulladékszállító közszolgáltató, a Hatvan, Csányi úton található hulladékudvarában ingyenesen befogad évente 200 kg elektronikai hulladékot, 3 m3 zöldhulladékot, valamint 1 m3 építési törmeléket (sittet) háztartásonként.

Szintén befogadnak évente 4 db gumiabroncsot, 100 kg mennyiségben akkumulátort, festékes dobozt, fénycsöveket, olajos rongyokat.

A hulladékudvarba történő beszállításkor lakcímkártyát, személyi igazolványt és a hulladékszállítási díj befizetését igazoló csekkszelvényt kell bemutatni.

Kérjük közreműködésüket a környezetünk és a levegő tisztaságának védelmében!                    

 


Tisztelt Lőrinci Lakosok!

Városunk külterületén, egyre több helyen található illegálisan elhelyezett, lepakolt a környezetbe nem illő anyag (hulladék, bontási anyag, építési törmelék, gépjármű alkatrész, használt gumiköpeny stb.). Önkormányzatunk az évek során több alkalommal megszervezte ezek összegyűjtését, elszállítását. Városunkban havonta egy alkalommal ingyen elszállítják a  zöldhulladékot, lomtalanítás, elektromos-, és gumiköpeny hulladék gyűjtés évente egy alkalommal van, a hulladék telepen negyed évente ingyen átvesznek egy köbméter hulladékot.

Ezek ellenére szaporodik az illegálisan lerakott szemét városunk külterületi földjein.

A két fő mezőőri szolgálatot ellátó személy folyamatos ellenőrzést végez, tettenérés esetén az illetővel szemben szabálysértési eljárást indítunk, ami természetesen pénzbírsággal is jár.

Tisztelt Lőrinci lakosok abban kérnénk a segítségüket, hogy amennyiben tudomásukra jut, hogy ki helyezte el a hulladékot értesítsék a mezőőröket, polgárőröket, rendőröket, hogy megtudjuk akadályozni, vagy legalább csökkenteni tudjuk környezetünk szennyezését.

Lőrinci Város Önkormányzata


Sertéstartók figyelmébe!

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre. 

Bővebben...

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy sajnálatos módon Lőrinci Városában augusztus 22-re virradóra, vélhetően a szerda éjszakai órákban a kegyeleti park kandeláberei és padjai vandalizmus áldozataivá váltak. A kültéri világító lámpák buráit mind betörték, egyet oszlopostul kidöntöttek. A park padjait szintén megrongálták és szanaszéjjel hordták a parkban, eredeti helyükről kiemelve azokat. A térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján fiatalok csoportosan követhették el ezeket a cselekményeket.

Önkormányzatunk a mai napon feljelentést tett közvagyon megrongálása és jelentős, közel 0.5 M Forintos anyagi kár okozása miatt.

Az események hatására a még ép padokat önkormányzatunk a kegyeleti parkból egyelőre beszedi és határozatlan ideig nem helyez ki helyette újakat. Sajnos nem az első eset volt a közelmúltban, hogy Lőrinciben a kegyeleti park eszközei, szobrai, műtárgyai vandalizmus áldozatává válnak !

Bízunk benne, hogy a tetteseket a nyomozóhatóság kézre keríti és felelni fognak a tetteik következményeiért.

 

Lőrinci Város Önkormányzata


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi
mystat