Címlap Hírek

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Lőrinci Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére vonatkozóan

"A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS


Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete, egyhangú szavazással a 2017. szeptember 28-i ülésén úgy döntött, hogy a település tisztaságáról és az avarégetésről szóló 15/2014. (V.30.) rendeletét aképpen módosítja, hogy a rendelet hatálybalépéstől kezdődően, vagyis 2017. szeptember 29-től TILOS Lőrinci Város belterületén az avar és a kerti hulladékok égetése egész évben.
A Képviselő-testület a fenti döntését a levegő tisztaságának védelmében hozta, ugyanis az utóbbi években Lőrinciben is egyre rosszabb lett a levegő minősége, sok panasz volt hallható a lakosságtól, hogy a füst szélcsendes időben olyan mértékű, hogy a gyerekeket nem merik/tudják a szabadban hagyni, a textiliák a kora őszi időben magukba szívják a füstöt. A rendkívül rossz levegőminőséget az is tetézi, hogy Lőrinciben is egyre többen fűtenek újra fával (van aki sajnos a bizonyítottan rákkeltő és környezetre is súlyosan veszélyes kommunális hulladékot is elégeti – ez szintén tilos és bűntethető cselekmény).
Ez év tavaszától a hulladék közszolgáltató minden hónap első csütörtökjén ingyenesen elszállítja a lakosságtól a kerti zöldhulladékot, avart, illetve a gallyakat is, amennyiben azok hossza nem haladja meg az egy métert és –tetemesebb mennyiség esetén – össze van kötegelve (zsákolni nem kell a gallyakat). A zöldhulladékot a közszolgáltató egészen februártól november végégig folyamatosan szállítja. Ez azok számára jelenthet megoldást a kerti hulladék megsemmisítésére, aki nem tudja/akarja otthonában komposztálni a felesleges zöldhulladékot.

Kérem a rendelet betartását és avar, illetve kerti hulladék égetésének beszűntetését Lőrinci város belterületén!


Schottner Norbert
jegyző


Civil szervezeteknek 2016. évben nyújtott önkormányzati támogatások

Felhívás

A központi orvosi ügyeleti szolgáltatást az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. végzi településünkön.

2016. december 01-től a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására

DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

Diszpécserszolgálattal kapcsolatos tájékoztató


FIGYELEM!

Városunkat is járják egy miskolci cégbejegyzésű vállalkozás képviselői, akik gázkészülékek alkatrészeinek cseréjét ígérik.

Előszerződést kötnek a gyanútlan lakosokkal, akiktől több tízezer forint előleget is kérnek.

Miután felmérték a konvektorok és egyéb gázkészülékek számát és állapotát, árat kalkulálnak és az EU szabványokra hivatkozva ajánlják fel szolgáltatásaikat.

A helyben kiállított előszerződésen szerepel, hogy nem a gázszolgáltató megbízásából végzik el a munkát, az általuk felajánlott csere nem kötelező, de ajánlott.

Figyeljünk oda idős hozzátartozóinkra, szomszédjainkra, mert a fenti vállalkozás a jóhiszeműségüket kihasználva a piaci ár többszöröséért javítja meg az esetleg nem is meghibásodott gázkészülékeket!

A vállalkozás tevékenységével kapcsolatban már Nógrád megyében vizsgálódik a rendőrség is.


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldellő városunk I.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi
mystat