Címlap Hírek

Heves Megyei Vízmű Zrt. tájékoztatása

Tisztelt Lőrinci Felhasználóink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Heves Megyei Vízmű Zrt. tekintettel a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre – az Önök és dolgozóink védelme érdekében – a személyes vízmérő leolvasást ideiglenesen szünetelteti, így a Lőrinciben május hónapban esedékes éves leolvasást sem tudjuk biztonsági okokból elvégezni.

Az éves elszámolás pontossága érdekében kérjük, hogyha van rá lehetőségük, az aktuális mérőállást, fotó csatolásával az alábbi csatornákon keresztülküldjék meg a hónap utolsó napjáig. A mérőállás fotóval történő bejelentésére lehetőség van honlapunkon (www.hmvizmurt.hu) vagy az erre szolgáló e-mail címünkön ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ). Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel!

Együttműködésüket köszönjük!

Hatvan, 2020.04.30.

                                                                                                         

                                                                                      Heves Megyei Vízmű Zrt.


Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde tájékoztatója

A veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) Korm. rendelet értelmében 2020. április 30. napjától a bölcsődés és óvodás korú gyermekek napközbeni felügyeletére, intézményünk meghatározott létszámú ügyeletet biztosít.

Az ügyeletet kizárólag azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője/törvényes képviselője – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli.

Az ügyelet iránti igény bármely módon benyújtható (így különösen elektronikus levélben, telefonos értesítés útján stb.) az intézmény vezetőjéhez, az igénybevételt megelőzően két munkanappal. Akik korábban már nyilatkoztak az ügyelet igénybevételéről, ezt nekik ismét meg kell tenniük.

INTÉZMÉNYÜNK TELEFONSZÁMA: 06 37/ 388 - 262

INTÉZMÉNYÜNK ELEKTRONIKUS LEVÉLCÍME:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

A jogszabály szerint az igényelt ügyeletet csak abban az esetben biztosíthatja intézményünk, ha a szülő naponta, írásban nyilatkozik arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.  

(A kitöltendő, fertőző betegségre vonatkozó nyilatkozatot biztosítjuk, melyet mindig az érkezés reggelén kell aláírni.)

Intézményünk az ügyeletet a szülő által igényelt időszakban, munkanapokon 6 és 17 óra között biztosítja úgy, hogy egy csoportban legfeljebb 5 gyermek felügyelete oldható meg azzal, hogy az ügyeletet vegyes életkorú csoportokban is meg lehet szervezni.

A gyermekétkeztetést az ügyelet teljes időtartama alatt a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint biztosítja intézményünk.

Az ügyelet igénybevételéért külön térítési díjat nem kell fizetni.

 

Mivel a csoportok létszáma jelentősen korlátozott, kérjük a szülőket, hogy a legindokoltabb esetekben éljenek az óvodai/bölcsődei ügyelet által biztosított lehetőséggel.

 

Lőrinci, 2020. 04. 28.

Lőrincz Csabáné

intézményvezető


Útszakasz lezárása


Lőrinci felelősségteljes viselkedésre kéri a nem helyi lakosokat!

A koronavírus járvány terjedésével az ország minden polgárának jelentősen megnőtt a felelőssége. A kijárási korlátozás ugyan lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg továbbra sem a turizmust. A településen élők egészségének védelmében kérjük, hogy a Lőrincibe látogatók (nem lőrinci lakosok) vegyék komolyan a járvány elleni védekezést és tartsák be a Kormány által kihirdetett lakhelyelhagyási korlátozás szabályait.  

Egyéni szabadidős sporttevékenységet csak a lakóhely közelében lehet folytatni, a más településről autóval érkezőket Lőrinci határában visszafordítjuk. Természetesen mindazok, akiknek Lőrinciben van az otthona vagy munkahelye, szabadon behajthatnak a városba. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait.

Kérünk mindenkit, aki nem Lőrinci lakos ne látogasson Lőrincbe és ne látogassák a kijárási korlátozás ideje alatt a Lőrinci Mátravidéki Erőmű horgásztavat!  A lakhelyelhagyási korlátozás ideje alatt a horgásztavat kizárólag helyi lakosok használhatják.

Ne sodorják saját magukat és a lőrinci lakosokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat és a veszélyhelyzet végéig maradjanak lakhelyükön! A veszélyhelyzet elmúltával ismét szívesen látunk minden vendéget, túrázót, kirándulót és horgászt Lőrinciben.

 

Vig Zoltán

polgármester


Riasztást adott ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet!

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki, mely az új biztonsági sebezhetőségekre hívja fel a figyelmet a Microsoft termékeit illetően. A koronavírus miatt kialakult helyzetben otthonról dolgozók sajnos egyébként is magasabb biztonsági és adatvédelmi kockázatot jelenthetnek, ezért érdemes a legújabb szoftveres frissítéseket telepíteni, az ajánlásokból tájékozódni és az adatkezelésekkel kapcsolatban előre, megfelelően mérlegelni.

Bővebben...

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi
mystat