Címlap Hírek

Tisztelt Lőrinci Lakosok!

Városunk külterületén, egyre több helyen található illegálisan elhelyezett, lepakolt a környezetbe nem illő anyag (hulladék, bontási anyag, építési törmelék, gépjármű alkatrész, használt gumiköpeny stb.). Önkormányzatunk az évek során több alkalommal megszervezte ezek összegyűjtését, elszállítását. Városunkban havonta egy alkalommal ingyen elszállítják a  zöldhulladékot, lomtalanítás, elektromos-, és gumiköpeny hulladék gyűjtés évente egy alkalommal van, a hulladék telepen negyed évente ingyen átvesznek egy köbméter hulladékot.

Ezek ellenére szaporodik az illegálisan lerakott szemét városunk külterületi földjein.

A két fő mezőőri szolgálatot ellátó személy folyamatos ellenőrzést végez, tettenérés esetén az illetővel szemben szabálysértési eljárást indítunk, ami természetesen pénzbírsággal is jár.

Tisztelt Lőrinci lakosok abban kérnénk a segítségüket, hogy amennyiben tudomásukra jut, hogy ki helyezte el a hulladékot értesítsék a mezőőröket, polgárőröket, rendőröket, hogy megtudjuk akadályozni, vagy legalább csökkenteni tudjuk környezetünk szennyezését.

Lőrinci Város Önkormányzata


Sertéstartók figyelmébe!

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre. 

Bővebben...

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy sajnálatos módon Lőrinci Városában augusztus 22-re virradóra, vélhetően a szerda éjszakai órákban a kegyeleti park kandeláberei és padjai vandalizmus áldozataivá váltak. A kültéri világító lámpák buráit mind betörték, egyet oszlopostul kidöntöttek. A park padjait szintén megrongálták és szanaszéjjel hordták a parkban, eredeti helyükről kiemelve azokat. A térfigyelő kamerarendszer felvételei alapján fiatalok csoportosan követhették el ezeket a cselekményeket.

Önkormányzatunk a mai napon feljelentést tett közvagyon megrongálása és jelentős, közel 0.5 M Forintos anyagi kár okozása miatt.

Az események hatására a még ép padokat önkormányzatunk a kegyeleti parkból egyelőre beszedi és határozatlan ideig nem helyez ki helyette újakat. Sajnos nem az első eset volt a közelmúltban, hogy Lőrinciben a kegyeleti park eszközei, szobrai, műtárgyai vandalizmus áldozatává válnak !

Bízunk benne, hogy a tetteseket a nyomozóhatóság kézre keríti és felelni fognak a tetteik következményeiért.

 

Lőrinci Város Önkormányzata


Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

 

A bal oldali menüben az Önkormányzati választás 2019 fül alatt elérhető az ajánlóiv igénylésének formanyomtatványa, illetve a képviselő és polgármester választás bejelentéséhez szükséges nyomtatvány.


Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Lőrinci Polgármesteri Hivatal hivatalos email címeire küldött teljes levél mérete maximum 20 MB lehet. Ezen méret feletti üzeneteket nem tudunk fogadni.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldellő városunk I.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi
mystat