Címlap Hírek

Tájékoztatás gyermekétkeztetési díjak fizetésének változásáról

Tisztelt Szülők!

 

Lőrinci Polgármesteri Hivatala tájékoztatja az étkezési díjfizetésre kötelezetteket, hogy Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2020. (IV.29.) önkormányzati rendelete értelmében 2020. június 01-től:

 

- az általános iskolában étkező gyermekek étkezési térítési díjai:

 

Napi térítési díj (bruttó)

100%

50%

reggeli

200 Ft

100 Ft

ebéd

360 Ft

180 Ft

uzsonna

170 Ft

85 Ft

Összesen:

730 Ft

365 Ft

 

 

 

óvodában étkező gyermekek étkezési térítési díjai:

 

Napi térítési díj (bruttó)

100%

reggeli

180 Ft

ebéd

318 Ft

uzsonna

157 Ft

Összesen:

655 Ft

 

 

 

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2020.(VI.25.) önkormányzati rendeletének (2) pontja értelmében „Az igénybevett étkezésért fizetendő térítési díjat előre, minden hónap 15. napjáig kell a fizetésre kötelezettnek befizetnie az Önkormányzat házipénztárában, illetve átutalással a Lőrinci Város Önkormányzata OTP Banknál vezetett 11739078-15729150-00000000 számú költségvetési elszámolási számlájára teljesíthető.”

 

A 2020/2021-es tanév/nevelési év első hónapja, azaz 2020. szeptemberi étkezések térítési díját előre, 2020. augusztus 15-ig kell megfizetni. Amennyiben a szülő előre jelzi a Hivatal felé, hogy a számla kiegyenlítését banki átutalással szeretné rendezni, azt írásban kérheti e-mail cím megadása mellett. A Hivatal e-mailben megküldi a fizetendő számla összegét és a közleményben feltüntetendő számla sorszámát a kérelmező részére. (Az utalással történő kiegyenlítés során a számla az utalás feldolgozását követően kerül postázásra.)

 

Lőrinci Polgármesteri Hivatal 


Tájékoztató a Parlagfű Bejelentő Rendszerről

Tájékoztatjuk a Lőrinci lakosokat, hogy 2013 óta működik a Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR), amellyel interneten keresztül bárki megteheti az általa észlelt parlagfüves terület bejelentését. A bejelentések közvetlenül az ellenőrzésre jogosult illetékes hatóságokhoz jutnak el. A Parlagfű Bejelentő Rendszert bárki használhatja, mind a helyi lakosság, mind a társadalmi szervezetek és a vállalkozások egyaránt. A rendszer a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) oldaláról, a https://pbr.nebih.gov.hu címen közvetlenül elérhető.

Bejelentés tételéhez előzetesen regisztrálni kell a bejelentő felületen. A bejelentő a regisztrációt követően akár otthoni interneteléréssel, akár mobiltelefonnal a helyszínen is megteheti bejelentését. A belterületi bejelentéseket a PBR az illetékes önkormányzathoz, míg a külterületi bejelentéseket az illetékes megyei kormányhivatal járási földhivatalához küldi meg.

A bejelentésnek mindenképpen tartalmaznia kell legalább egy GPS koordinátát, ezen túl a bejelentés típusa a szennyezett terület mérete és a kultúrnövény mezők kitöltése is kötelező. A bejelentéshez fénykép is csatolható. A feltöltött fényképfelvételt a PBR a bejelentéssel együtt kezeli, és azzal együtt továbbítja az eljárásra jogosult hatóságnak.

A kötelező adatok megadása nélkül a bejelentést a rendszer nem engedi elmenteni. A felhasználó bejelentésenként külön-külön jelezheti, hogy kér-e visszajelzést az adott bejelentésével kapcsolatos eseményekről. Tehát amennyiben a bejelentő igényt tart rá, biztosítottak a feltételek, hogy a megadott elérhetőségén (e-mail-en, sms-ben), tájékoztatást kapjon a bejelentéséről. A PBR oldaláról letölthető egy felhasználói kézikönyv is, mely segítséget nyújt a program helyes használatához.

                                           

forrás:     https://portal.nebih.gov.hu/-/parlagfu-bejelento-rendszer             


        

Önkormányzati tulajdonú helyiség bérbeadása

Lőrinci Város Önkormányzata a Lőrinci, Szabadság tér 25. szám alatt (kormányablak és az OTP között) található felújított épületét, mely kétszintes, 249,83 m2-es hasznos alapterületű, és jelenleg üres, hosszú távra bérbe kívánja adni fitnesz, kondíciófejlesztés hasznosítási céllal.

A pályázat beadási határideje: 2021. április 15., a zárt borítékra kérem ráírni a „ fitneszterem ” jeligét.

 

Közösségi Ház (Lőrinci, Szabadság tér 7.)

főbejárattól jobbra lévő helyiség (tervezett funkciója cukrászda) 76.47 m2 főbejárattól balra lévő helyiség 25.23 m2
új épületben lévő helyiség (tervezett funkciója gazdabolt) 119,16 m2 új épület hátuljában lévő helyiség 24,86 m2,
illetve a piac területét bérbeadásra meghirdeti az alábbi díjakért:
• épületen belüli helyiségek esetében 2 305 Ft/hó/m2,
• épületen kívüli piaci standok esetében 1 383 Ft/nap/db,
4 956 Ft/hó/db.
A pályázat beadási határideje: 2021. április 15., a zárt borítékra kérem ráírni a „ közösségi ház " jeligét.

 

 

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet:

Lőrinci Városi Polgármesteri hivatalban (3021 Lőrinci, Szabadság tér 26.) Elek Lajosnál vagy Juhász Enikőnél (37/388-155) hétfőtől – csütörtökig 8 órától – 15 óráig, pénteken 8 órától – 11 óráig.

Lőrinci Polgármesteri Hivatal


Tájékoztatás szelektív és zöldhulladék szállítás rendjéről

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi tájékoztató szerinti, feleslegessé vált hulladékot az adott napon reggel 7 óráig helyezze ki az ingatlan elé, úgy, hogy ezzel a közlekedés biztonságát ne zavarja, a begyűjtő szállítóeszköz által jól megközelíthető legyen, ne járjon baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével. A zöldhulladék-gyűjtést csak magánszemélyek vehetik igénybe intézményektől, közületektől és gazdálkodó szervezetektől a hulladék nem kerül elszállításra. A zöldhulladék fogalmába tartozik a levágott fű, levágott faág, nyesedék, avar, lehullott lomb, egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedéket maximum egyméteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. Ingatlanonként 1 m3 hulladék kihelyezésére van lehetőség. Nem kerül elszállításra azidőben ki nem helyezett hulladék a veszélyes hulladékkal, háztartási hulladékkal, építési törmelékkel, egyéb hulladékkal kevert vagy szennyezett zöldhulladék, valamint a nem megfelelően előkészített, biztonságos rakodásra nem alkalmas hulladék.

Zöldhulladék szállítás minden hónap első csütörtökén történik, azaz 2020-ban:

augusztus

6.

szeptember

3.

október

1.

november

5.

 

 

szelektív hulladékgyűjtés

Kérjük, hogy ebbe a zsákba csak a háztartásban keletkező
szelektíven gyűjthető csomagolási hulladékot rakja:

papírból, ami a zsákba kerülhet:

  • élelmiszerek és kozmetikai cikkek papírdobozai
  • nagyobb kartondobozok összehajtogatva
  • újságpapírok, szórólapok

    Kérjük, ne tegyen bele zsíros, olajos papírt, szalvétát, kéztörlőt, indigót és matricát!

italos kartondoboz, ami a zsákba kerülhet:

  • tejes, gyümölcsleves többrétegű italos kartondoboz tisztán és lapítva

Kérjük, hogy:

  • kizárólag megtelt zsákot helyezzen ki!
  • kizárólag a szelektív hulladékgyűjtő napokon helyezze ki a tele zsákokat!
  • üveget ne tegyen bele, mert könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat!
  • a zsákba csak tiszta hulladékot tegyen, mert ez a hasznosítás egyik alapfeltétele!
  • Szelektív hulladék szállítás minden hónap harmadik csütörtökén történik, azaz 2020-ban:

július

16.

augusztus

20.

szeptember

17.

október

15.

november

19.

december

17.

 

Lőrinci Polgármesteri Hivatal


Online tűzvédelmi tesztek

Tisztelt Lakosság!
 
Az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség (OTF) a lakosság tűzmegelőzési ismereteinek felmérése és fejlesztése céljából online felületen kitölthető interaktív tűzvédelmi teszteket készített, illetve továbbiakat készít. Az állampolgárok az interaktív kérdőívek kitöltését követően a megadott válaszokhoz kapcsolódóan tájékoztatást kapnak szöveges, és/vagy videó formájában az adott témáról. A lakosság által megadott válaszokat az online kérdőív rendszere gyűjti és rögzíti, így azokat az OTF munkatársai feldolgozzák, értékelik, mely segítséget nyújt a lakosság tűzvédelmi tudatosságának további fejlesztéséhez. A tűzvédelmi tesztek felülete a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjának kezdőoldaláról, vagy az alábbi linkről elérhető:
 
 
Tisztelettel:
Dr. Zólyomi Géza tű. ezredes
tűzoltósági főtanácsos
kirendeltségvezető

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 22 vendég böngészi
mystat