Címlap Hírek

Lőrinci felelősségteljes viselkedésre kéri a nem helyi lakosokat!

A koronavírus járvány terjedésével az ország minden polgárának jelentősen megnőtt a felelőssége. A kijárási korlátozás ugyan lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg továbbra sem a turizmust. A településen élők egészségének védelmében kérjük, hogy a Lőrincibe látogatók (nem lőrinci lakosok) vegyék komolyan a járvány elleni védekezést és tartsák be a Kormány által kihirdetett lakhelyelhagyási korlátozás szabályait.  

Egyéni szabadidős sporttevékenységet csak a lakóhely közelében lehet folytatni, a más településről autóval érkezőket Lőrinci határában visszafordítjuk. Természetesen mindazok, akiknek Lőrinciben van az otthona vagy munkahelye, szabadon behajthatnak a városba. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet segítségével fogjuk betartatni a kijárási korlátozás előírásait.

Kérünk mindenkit, aki nem Lőrinci lakos ne látogasson Lőrincbe és ne látogassák a kijárási korlátozás ideje alatt a Lőrinci Mátravidéki Erőmű horgásztavat!  A lakhelyelhagyási korlátozás ideje alatt a horgásztavat kizárólag helyi lakosok használhatják.

Ne sodorják saját magukat és a lőrinci lakosokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat és a veszélyhelyzet végéig maradjanak lakhelyükön! A veszélyhelyzet elmúltával ismét szívesen látunk minden vendéget, túrázót, kirándulót és horgászt Lőrinciben.

 

Vig Zoltán

polgármester


Riasztást adott ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet!

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki, mely az új biztonsági sebezhetőségekre hívja fel a figyelmet a Microsoft termékeit illetően. A koronavírus miatt kialakult helyzetben otthonról dolgozók sajnos egyébként is magasabb biztonsági és adatvédelmi kockázatot jelenthetnek, ezért érdemes a legújabb szoftveres frissítéseket telepíteni, az ajánlásokból tájékozódni és az adatkezelésekkel kapcsolatban előre, megfelelően mérlegelni.

Bővebben...
Tájékoztató ingyenes online tanulási programokról!

 
20 órás, ingyenes e-learning kompetenciafejlesztő képzések a NYITOK hálózat szervezésében, amelyek online formában végezhetőek el és tanúsítvány megszerzésével zárulnak.
Szervezetünk, a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért (SZETT) a magyarországi innovatív felnőttképzés úttörőjeként egyedülálló tanulási lehetőséget biztosít a 16 és 64 év közötti magánszemélyek részére.
Ingyenes képzéseink azonnal használható, versenyképes tudást adnak, 20 órás tanulási programjaink hatékony és célzott segítséget nyújtanak a munkavállalók így a vállalkozások számára. Képzésszervezésünk rugalmas, nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni igényekre a tanulási csomagok összeállítása, az időbeosztás és a helyszín tekintetében egyaránt. Az ország 52 Nyitott Tanulási Központja mellett Mobil Oktatási Rendszerünk segítségével képzéseinket az ország szinte bármely pontján megszervezzük! A tantermi oktatás mellett képzéseinket online formában is igénybe lehet venni, így a tanulni vágyók bármikor és bárhonnan képezhetik magukat.
Nálunk a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történik az oktatás.
Mindezt pedig azzal támogatjuk, hogy a munkavállalók képzése a munkáltató számára semmilyen adminisztrációval nem jár.
A tanulási programjaink célja az, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé váljanak. A nálunk tanuló felnőttek saját munkájukban hatékonyabbak, önállóbbak és magabiztosabbak lesznek. Olyan értékes tudásra tesznek szert, amely segít alkalmazkodni a munkaerő-piaci kihívásokhoz, és amely képessé teszi őket az új ismereteket kívánó feladatok ellátására. Ezáltal a cég teljesítménye nő, mialatt az együtt tanuló munkatársak kooperációs képessége is erősödik. Ráadásul a munkavállalók megtapasztalhatják munkáltatóik megbecsülését. A képzést elvégzők sikeresebbekké, precízebbekké és kreatívabbá válnak, miközben fejlődik innovatív gondolkodásmódjuk.
Célcsoport: Olyan 16 és 64 év közötti személyek, akik nappali képzésben nem vesznek részt.

Bővebben...

Tisztelt Lőrinci lakosok és vállalkozások!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus elleni védekezés segítésére az Önkormányzat által létrehozott adományszámlára anyagi felajánlások tehetőek.

Lőrinci koronavírus elleni védekezés adományszámla száma:
11739078-15729150-10280007

Közlemény: koronavírus elleni védekezés


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi
mystat