Címlap Hírek

K Ö Z L E M É N Y

A Polgármesteri Hivatal a napokban a közösségi médiában a Szabadság téri parkolók felújításával-átépítések vonatkozásában megjelent lakossági álhírekkel kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

2021. július 1. napján a Polgármesteri Hivatalban a kivitelező cég képviselője és a beruházás műszaki ellenőre bevonásával informális egyeztetés került megtartásra. A kivitelező és a műszaki ellenőr nyilatkozata alapján az alábbi tények állapíthatók meg. A beruházás építési munkálatai 2021. június 28. napján kezdődtek. 2021. június 30. napján az elvégzett munkák vonatkozásában mérési vizsgálatokat végeztek.

A vizsgálat eredménye alapján az elvégzett munkálatok minden szakmai szabálynak teljes mértékben megfelelnek. Az eddig elvégzett munkálatok mindenben a vállalkozói szerződésben foglaltaknak megfelelően, a szakmai előírások teljes megtartásával folytak-folynak. A beruházással kapcsolatban a közlemény kiadásának időpontjáig semmilyen szakmai mulasztás, hiányosság, hiba nem állapítható meg.

Minden, a közösségi médiában és egyéb fórumokon megjelent és terjesztett fentiekkel ellentétes állítás, híreszelés valótlan és alaptalan.

Lőrinci, 2021. július 1. 

 

 Polgármesteri Hivatal


FELHÍVÁS PARTNERSÉGI VÉLEMÉNYEZÉSRE

 

LŐRINCI VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ESETI MÓDOSÍTÁSA

két RÉSZTERÜLETEN

 

Tisztelt véleményező Partnerek!

Lőrinci Város Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól alkotott 20/2017. (XII. 06.) önkormányzati rendelete 5 §-a alapján a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét tájékoztatom, hogy

Lőrinci Város Képviselő-testülete a 112/2021.(III.30.), valamint a 138/2021.(IV.6.) számú önkormányzati határozatában döntött a hatályos településrendezési eszközök módosításának szükségességéről és arról, hogy a változásra kijelölt területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja a fejlesztés megvalósítása érdekében.

 

A településrendezési eszközök módosításának egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) 32.§ (6) bekezdés c) pontja alapján, a Rendelet 42.§ szerinti tárgyalásos eljárással történik, tekintettel arra, hogy a módosítások a Polgármester döntésével kiemelt fejlesztési területté nyilvánított területek. A Rendelet 42.§ (1) bekezdése alapján tárgyalásos eljárás esetén a polgármester a településrendezési eszköz tervezetét a végső szakmai véleményezési szakasz kezdeményezése előtt véleményezteti a partnerekkel a 29/A. § figyelembevételével.

 

A Partnerségi véleménynyilvánítás határideje: 2021. június 28.

 

 

Javaslatot, észrevételt tenni, illetve véleményt nyilvánítani a megadott véleményezési határidőben

kizárólaga véleményezési tervdokumentációval kapcsolatban

a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben lehet.

Levelezés: Polgármesteri Hivatal: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26., illetve: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A véleményezési tervdokumentáció megtekinthető:

nyomtatott formátumban:a Polgármesteri Hivatal Hirdetőtábláján,

digitális formátumban:az önkormányzat honlapján www.lorinci.hu,„Városüzemeltetési Osztály dokumentumai” menüpont alatt.


 

 

Önkormányzatunk a lakossági egyeztetést lakossági fórum keretében teszi lehetővé.

 

A lakossági fórum időpontja: 2021. június 28, hétfő 15.00 óra.

Helyszín: Lőrinci Városi Könyvtár 3021 Lőrinci, Szabadság tér 4/a.

 

A 2021. évi XL. törvény, a 271/2021. (V. 21.) Korm. rendelet, valamint a 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet szerint 264/2021. (V. 21.) Korm. rendelet szerint zárt téri rendezvény csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek tartható.

A jogszabályoknak megfelelően a rendezvény szervezőinek kötelessége az esemény biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek ellenőrzése.

Javaslatot, észrevételt tenni, illetve véleményt nyilvánítani a megadott véleményezési határidőben, azaz 2021. július 1-ig kizárólag a véleményezési tervdokumentációval kapcsolatban a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben lehet.

Levelezés: Lőrinci Polgármesteri Hivatal: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26.,

illetve: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Szelektív hulladékgyűjtés 3. negyedév


Tisztelt Lakosság!

„Építési keretmegállapodás 2017-2020 – Észak-Magyarország régió – Hazai finanszírozás – 25. verseny újranyitás" 2133 j. Heréd – Lőrinc összekötő út 4+840-5+153 kmsz. közötti szakasz burkolatfelújítás kivitelezési munkáit a Megrendelő a Magyar Közút Nzrt. megbízásából a Colas Út Zrt végzi.

A munkálatok 2021.05.10.-i héten ideiglenes forgalomterelés kiépítése mellett megkezdődnek. A munka átfutási ideje 45 nap.

A felújítás során az érintett szakaszon található parkolók csak korlátozva lesznek elérhetőek az átépítés ideje alatt.

A burkolat felújítási munkálatok az érintett szakaszon jelzőőrös irányítás alatt valósulnak meg több ütemben. Útlezárást teljes szélességben nem igényelnek.

Helyszíni képviselő elérhetősége:

Tasi Zoltán - művezető- Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. mobil: 06-30-3717-832

Kérjük a munkálatok ideje alatt fokozott türelmüket, megértésüket!


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi
mystat