Címlap Hírek Hunyadi Ált.Isk. cikk

Hunyadi Ált.Isk. cikk

Jól képzett tanárok, sikeres diákokA Hunyadi Mátyás Általános iskolában a 2009/2010-es tanévet átszőtte a TÁMOP 3.1.4 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben pályázathoz kapcsolódó számos tevékenység. A fenntartó önkormányzat pályázott, s ez iskolánknak közel 40 millió forint elnyerését jelentette.

Az összeg nagy részét a pedagógusok továbbképzésére, módszertani kultúrájának fejlesztésére, mentori és szaktanácsadói tevékenységek finanszírozására kellett fordítani. Mindezek mellett 4 millió forint értékben tanári laptopokat és egyéb technikai eszközöket kaptunk. Az új eszközök használatával a kollégák színesebbé, érdekesebbé tették a tanóráikat, mégis a pályázati projekt legnagyobb hozadéka a gyermekek számára a sok közös munka, színes program volt.


Bizonyára mindenkinek emlékezetesek maradnak a témahetek: novemberben a „Tégy az egészségedért!” egészségnevelési hét vetélkedői, versenyei, délutáni szabadidős programjai színesítették az iskolai élet szürke hétköznapjait. A második témahét a karácsonyi ünnepi készülődéshez kapcsolódott. Majd április hónapban a Föld napjához kapcsolódó témahét programjai során örömmel láttam, hogy minden osztály megmozdult, tett azért valamit, hogy szebb és tisztább legyen a közvetlen környezete. A felső tagozatos tanulók érdekes előadást hallhattak a környezetvédelemről, az iskolai természeti fotópályázatra is sokan neveztek közülük. Volt osztályterem takarítás, papírhulladék gyűjtés, facsemete ültetés és szemét gyűjtés a város közterületein. Az alsó tagozatosok pedig rajzaikkal fejezték ki, hogy ők mit gondolnak a környezetvédelemről. A 7. évfolyam tanulói pedig egy napot tölthettek a vácrátóti arborétumban.

Május hónapban a 3 hetet meghaladó iskolai projekt a 6. évfolyam tanulóinak adott újszerű kihívást. A Lőrinci gyermekszemmel elnevezésű projekt kapcsán csoportokat alakítottak, majd kutató, gyűjtő munkát végeztek több héten át, s program zárásaként néhány perces bemutatót kellett tartaniuk társaik előtt. Az így összeállított előadások és dokumentációk mind-mind elismerést, dicséretet érdemelnek.

Királyné Zólyomi Erzsébet ig.

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég böngészi
mystat