Címlap Hírek Triatlon

Újabb sikeres triatlon


Az idén július 3-án került megrendezésre a komoly hagyományokkal rendelkező XVII. Robert Bosch Triatlon Sprinttávú Amatőr OB, Gyermek és Serdülő Ranglistaverseny Hatvan-Lőrinci városokban. A két helyszínes verseny szervezőinek ismét sikerült felülmúlniuk önmagukat: 612  induló érkezett az ország különböző pontjairól és mérkőzött meg az indított nyolc futamban. Az egész napos bajnokságot 20 színpadi program és 6 koncert tette élvezetesebbé.


Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Érsek Zsolt, Hatvan város polgármestere, egyben a verseny fővédnöke, Dr. Ficzere Ferenc a Robert Bosch Elektronikai Kft. regionális kommunikációs igazgatója, valamint Lőrinci város nevében Pálinkás Péter képviselő. A megnyitón részt vett Dr. Domaniczky Endre Lőrinci jegyzője, Román Ernő városunk aljegyzője, Sztán István Aszód polgármestere, Uti Csaba a Hatvani Volán Rt. vezérigazgatója és Dibusz József az MVM GTER Zrt. műszaki igazgatója. Emellett településünk testülete is szép számmal képviseltette magát, így Kiss Lajosné, Husanyiczáné Érsek Enikő, Petró Lajos, Szűcs Sándor, Nagy László és Szendrő Ferenc is figyelemmel kísérte a verseny kezdetét.

A sportrendezvényt mindkét városban kulturális fesztivál kísérte, így az Erőmű Tó-strandján felléptek a Napsugár Óvoda Lőrinci és Selypi tagintézményének kicsinyei, a Pitypang aerobikosai, a Fortuna TSE akrobatikus rock and roll csoportjának helyi képviselői, valamint a Hip-hop girls, a Napraforgó Fuvola Zenekar és a Március 15. Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói.
Diákjaink, felkészítőik és a Lőrinci szervezők ismét kitettek magukért, amit ezúttal is köszönünk nekik!

A díjátadásra a szokásokhoz híven Hatvanban került sor. Az érmeket és okleveleket a hatvaniak részéről Érsek Zsolt polgármester, Szüle Mária a Boch munkaügyi és kompenzációs vezetője, a Volán képviseletében Uti Csaba vezérigazgató és Kovács Károly humánpolitikai igazgató, az MKB Bank nevében pedig Wajkai Andrea adta át.
Lőrinci város nevében a díjakat osztották: Sárosi Károly alpolgármester, Dr. Domaniczky Endre városunk jegyzője, valamint a jelenlévő képviselők.

A helyi sportbarátok örömére hatvani triatlonisták nyakába is került az érmek közül: Furucz Imréné és Dobi Gyula dobogós helyezést ért el.   
.
A bajnokság immár 17. alkalommal zárult sikeresen, pedig az első évben a hatvani Expó kiegészítő rendezvényének indult. Íme, egy kis Triatlon történelem Palásthy Páltól, aki a kezdetektől a verseny főszervezője.

„Tizenhét évvel ezelőtt kért fel Hatvan város akkori polgármestere, Színyei András, hogy találjak ki valamit, amivel színesíteni lehet az Expó nyújtotta kulturális palettát. Abban az időben sokan sportoltak többféle ágban. Ez adta a Triatlon ötletét, ami végül mégsem lett az Expo-hoz csatolva. A bajnokság már az első évben önálló rendezvénnyé nőtte ki magát, és kulturális fesztivált is szerveztünk mellé. Színyei Andrástól és Lőrinci részéről Varga Antal polgármestertől minden segítséget megkaptunk, valamint a helyi cserkészektől is, akik a rendezői bázist biztosították számunkra. Az Országos Triatlon Szövetség már abban az évben felvett minket az országos versenynaptárba, a második évben pedig ranglista versennyé nőttük ki magunkat, nemzetközi utánpótlás csapatok részvételével. A harmadik évben sikerült elérnünk azt a szintet, amire büszkék lehetünk: Amatőr Országos Bajnokság Sprinttávon és Gyermek, Serdülő Ranglistaverseny.


Persze, ahogy a verseny egyre nagyobb szabású lett, a sportolni vágyók száma is megnövekedett. Az első évben még „csak” 340 triatléta indult, mára ez a szám 600 - 700 között mozog. Ehhez mérten a rendezők és segítőik is évről évre gyarapodnak. Pillanatnyilag közel 400 önkéntes segíti a munkánkat Hatvan és Lőrinci városokból. A verseny amellett, hogy elérte célját, megvalósította a két város összefogását is. Időközben számos szervezet csatlakozott hozzánk, így a Vöröskereszt, a Rendőrség, a Polgárőrség, a Hatvani Szabadidősport Egyesület és persze az egykori Cserkész Szövetség magja is hozzájárul a bajnokság sikeréhez.

A verseny pedig tagadhatatlanul eredményes! Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint a versenyzők növekvő részvétele, és a tény, hogy az Országos Triatlon Szövetségtől meghívást kapott a rendezői gárda, a Magyarországon tartandó Világbajnokság lebonyolításában való részvételre.  

Az idei verseny lezárult, de jövőre találkozunk ugyanitt, remélhetőleg ugyanennyien. A verseny Szervezőbizottsága nevében köszönöm a részvételt!”  Palásthy Pál


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi
mystat