Címlap Hírek Égetni szükség esetén újra lehet, füstölni nem

Égetni szükség esetén újra lehet, füstölni nem

Tisztelt Lakosság,

 

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2018. szeptember 5-i rendkívüli ülésén döntött úgy, hogy a település tisztaságáról és az avarégetésről szóló 15/2014. (V.30.) sz. önk. rendelet módosításával ismét lehetőséget ad a kerti hulladék égetésére a korábbinál szigorúbb feltételekkel.

A kerti hulladékot égetni április 1. és november 25. között lehetséges csütörtöki napokon 12.00 és 18.00 óra között a város belterületén. Egyéb időpontokban továbbra is tilos az égetés.
Szintén tilos az égetés az iskolák/óvodák/szociális intézmények/sportlétesítmények közvetlen közelében, amikor ezen intézmények működnek.

Az égetési lehetőség biztosítására azért került sor, mert többen jelezték, hogy ugyan képesek zsákolni a füvet, falevelet, de vannak olyan nagyságú és mennyiségű zöldek (pl. faágak, kukoricaszárak), amelyet képtelenség zsákolni és ezzel megoldatlanná válik elhelyezésük.

Köszönjük azon lakosok együttműködését, akik betartották a rendeletet és az összegyűlt kerti hulladékot vagy otthon komposztálták, vagy kihelyezték zsákokban a közszolgáltató részére.
Továbbra is kérjük Önöket, hogy égetni csak a legszükségesebb esetekben égessék el a kerti hulladékot és továbbra is törekedjenek a levegőnk védelme érdekében a kerti hulladék zsákolására, vagy komposztálására.

Kérjük továbbá közreműködésüket, hogy figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket, hogy a levegő védelme érdekében ne gyújtsanak meg nedves avart, netán kommunális hulladékot, amely csak füstölög órákon át, de nem ég el, mert ezzel nagyon súlyosan károsítják a város levegőjét és szélcsendes őszi napokon akár hetekig leül a városra ez a füst. Emlékezzünk rá, hogy korábban azon ok miatt is volt megszűntetve az égetés Lőrinciben, mert tömegesen gyújtottak meg lakosok nedves avart, ami nem tudott elégni, csak füstölni és ezzel voltak a városban olyan szegletek, ahol nem lehetett a gyerekeket sem kiengedni a délutáni levegőre, vagy éppen ruhát teregetni a levegő minősége miatt.

Szintén itt kívánom jelezni, hogy a hulladékszállító közszolgáltató, a Hatvan, Csányi úton található hulladékudvarában ingyenesen befogad évente 200 kg elektronikai hulladékot, 3 m3 zöldhulladékot, valamint 1 m3 építési törmeléket (sittet) háztartásonként.
Szintén befogadnak évente 4 db gumiabroncsot, 100 kg mennyiségben akkumulátort, festékes dobozt, fénycsöveket, olajos rongyokat.

A hulladékudvarba történő beszállításkor lakcímkártyát, személyi igazolványt és a hulladékszállítási díj befizetését igazoló csekkszelvényt kell bemutatni.

Kérjük közreműködésüket a környezetünk és a levegő tisztaságának védelmében!                    

 

Köszönettel:

Schottner Norbert

Lőrinci Város jegyzője


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi
mystat