Címlap Hírek Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete, egyhangú szavazással a 2017. szeptember 28-i ülésén úgy döntött, hogy a település tisztaságáról és az avarégetésről szóló 15/2014. (V.30.) rendeletét aképpen módosítja, hogy a rendelet hatálybalépéstől kezdődően, vagyis 2017. szeptember 29-től TILOS Lőrinci Város belterületén az avar és a kerti hulladékok égetése egész évben.
A Képviselő-testület a fenti döntését a levegő tisztaságának védelmében hozta, ugyanis az utóbbi években Lőrinciben is egyre rosszabb lett a levegő minősége, sok panasz volt hallható a lakosságtól, hogy a füst szélcsendes időben olyan mértékű, hogy a gyerekeket nem merik/tudják a szabadban hagyni, a textiliák a kora őszi időben magukba szívják a füstöt. A rendkívül rossz levegőminőséget az is tetézi, hogy Lőrinciben is egyre többen fűtenek újra fával (van aki sajnos a bizonyítottan rákkeltő és környezetre is súlyosan veszélyes kommunális hulladékot is elégeti – ez szintén tilos és bűntethető cselekmény).
Ez év tavaszától a hulladék közszolgáltató minden hónap első csütörtökjén ingyenesen elszállítja a lakosságtól a kerti zöldhulladékot, avart, illetve a gallyakat is, amennyiben azok hossza nem haladja meg az egy métert és –tetemesebb mennyiség esetén – össze van kötegelve (zsákolni nem kell a gallyakat). A zöldhulladékot a közszolgáltató egészen februártól november végégig folyamatosan szállítja. Ez azok számára jelenthet megoldást a kerti hulladék megsemmisítésére, aki nem tudja/akarja otthonában komposztálni a felesleges zöldhulladékot.

Kérem a rendelet betartását és avar, illetve kerti hulladék égetésének beszűntetését Lőrinci város belterületén!


Schottner Norbert
jegyző


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi
mystat