Címlap Hírek Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete, egyhangú szavazással a 2017. szeptember 28-i ülésén úgy döntött, hogy a település tisztaságáról és az avarégetésről szóló 15/2014. (V.30.) rendeletét aképpen módosítja, hogy a rendelet hatálybalépéstől kezdődően, vagyis 2017. szeptember 29-től TILOS Lőrinci Város belterületén az avar és a kerti hulladékok égetése egész évben.
A Képviselő-testület a fenti döntését a levegő tisztaságának védelmében hozta, ugyanis az utóbbi években Lőrinciben is egyre rosszabb lett a levegő minősége, sok panasz volt hallható a lakosságtól, hogy a füst szélcsendes időben olyan mértékű, hogy a gyerekeket nem merik/tudják a szabadban hagyni, a textiliák a kora őszi időben magukba szívják a füstöt. A rendkívül rossz levegőminőséget az is tetézi, hogy Lőrinciben is egyre többen fűtenek újra fával (van aki sajnos a bizonyítottan rákkeltő és környezetre is súlyosan veszélyes kommunális hulladékot is elégeti – ez szintén tilos és bűntethető cselekmény).
Ez év tavaszától a hulladék közszolgáltató minden hónap első csütörtökjén ingyenesen elszállítja a lakosságtól a kerti zöldhulladékot, avart, illetve a gallyakat is, amennyiben azok hossza nem haladja meg az egy métert és –tetemesebb mennyiség esetén – össze van kötegelve (zsákolni nem kell a gallyakat). A zöldhulladékot a közszolgáltató egészen februártól november végégig folyamatosan szállítja. Ez azok számára jelenthet megoldást a kerti hulladék megsemmisítésére, aki nem tudja/akarja otthonában komposztálni a felesleges zöldhulladékot.

Kérem a rendelet betartását és avar, illetve kerti hulladék égetésének beszűntetését Lőrinci város belterületén!


Schottner Norbert
jegyző


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldellő városunk I.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég böngészi
mystat