Címlap Hírek Tájékoztató az aktív korúak ellátását érintő változásokról

Tájékoztató az aktív korúak ellátását érintő változásokról

2015.március 01-jétől  a járási hivatal hatáskörébe kerül az aktív korúak ellátásával kapcsolatos ügyintézés.

A továbbiakban nem a települési önkormányzat jegyzőjénél kell az érintetteknek intézkedniük. Egyszerűsödik az ügyintézés, mivel az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítását a  Hatvani Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségénél ( 3000 Hatvan Balassi Bálint út 12., tel.: 06-37-341-301) kezdeményezhetik, ahol hozzájuthatnak az ellátást érintő lényeges információkhoz, szükséges nyomtatványokhoz, bejelentést tehetnek a már folyósított támogatásokat érintően.  Az aktív korúak ellátására való jogosultság feltételeiben lényeges változás nem történik a korábbi évekhez képest. Azok részére, akiknek  az aktív korúak ellátásán belül  foglalkoztatást helyettesítő támogatást ( FHT)  folyósított a települési önkormányzat, a változás dátumát követően  a járási hivatal folyósítja a támogatást.

Azok a jogosultak, akik egészségkárosodottként, vagy életkoruk miatt részesültek az aktív korúak ellátásán belül rendszeres szociális segélyben, azok részére a változás több szempontot érint. Az egészségkárosodottak részére csupán a folyósított ellátás elnevezése változik,  rendszeres szociális segély helyett új néven egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásként vehetik kézbe az ellátásukat. Azok, akik életkoruk okán részesültek  rendszeres szociális segélyben,  a települési önkormányzat jegyzőjénél a támogatásra való további jogosultságuk felülvizsgálata során tett nyilatkozatuk szerint foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülhetnek 2015.03.01-től.

A Hatvani Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségen  kívül a kérelmezők a szokásos módon, a településeken kihelyezett ügyfélfogadást tartó járási ügysegédeknél is leadhatják kérelmeiket, jogosultságukat érintő bejelentéseiket megtehetik, továbbá lehetőségük van a Lőrinci Kormányablakban is intézkedni ( 3021 Lőrinci Szabadság tér 26. ,tel..06-37-795-234).


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldellő városunk I.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi
mystat