Címlap Hírek Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az Egri Törvényszék 2014. október 15-én kelt, a Lőrinci Város Kft-vel szemben fogyasztóvédelmi közérdekű igény érvényesítése iránt kezdeményezett peres eljárásban született ítéletet, melyben a bíróság a társaságot elmarasztalta, a marasztaló ítélet kapcsán a fogyasztói tájékoztatás nem megfelelő volta került megállapításra.


Lőrinci Város Önkormányzata, mint a Lőrinci Város Kft tulajdonosa ezt - és nem az önkormányzatra, illetve a polgármesteri hivatalra vonatkozó marasztaló döntést - tudomásul veszi.
Lőrinci Város Önkormányzatának képviselő testülete a 2013. március 28-i ülésén az fogyasztóvédelmi hatóság kérésének eleget téve azonnal módosította a hulladékgazdálkodási rendeletét, amelyben lehetőséget teremtett a 120 literes kuka mellett a 60 literes kuka igénylésére is. Ezzel az önkormányzat teljesítette jogszabályi kötelezettségét.


A 60 literes gyűjtőedény iránti igényt a hulladékszállítási közszolgáltatást elvégző cégnek, a Lőrinci Város Kft-nek kellett bejelenteni. Az ügyészség kifogásolta, hogy a Lőrinci Város Kft. nem tájékoztatta megfelelő alapossággal a lakosságot a 60 literes gyűjtőedény ürítésének díjáról és az igénybevétel lehetőségéről.


A Lőrinci Város Kft, és az önkormányzat közötti kapcsolattartásért, felügyeletért, az akkori képviselő-testület tagja, Jánosi László tanácsnok volt a felelős a jogsértéses időszak alatt. Politikai felelősség terheli őt atekintetben, hogy a feladatköréből adódóan nem szerzett érvényt az önkormányzat érdekének és nem kísérte figyelemmel a Kft működését, hogy a lakosság megfelelően legyen tájékoztatva a 60 literes gyűjtőedény ürítésének díjáról, illetve a fent említett rendelet-módosításnak megfelelően intézkedjen a Kft. ügyvezetője.
 

Tekintettel arra, hogy az önkormányzati rendeletek nyilvánosak, azok elfogadásuk előtt a www.lorinci.hu oldalon megtalálhatóak, továbbá kifüggesztésre kerülnek a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, így a rendelet nyilvánossága biztosítva volt az önkormányzat részéről.

 

Lőrinci Város Önkormányzata


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 1037 vendég böngészi
mystat