Címlap Hírek Tisztelt Lőrinci Lakosság!

Tisztelt Lőrinci Lakosság!

2014. február 1-től a Hatvan És Térsége Hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú kft. látja el Lőrinciben a háztartási hulladék gyűjtését és elszállítását. A hatályos jogszabályok értelmében a lakosságnak nem kötelező az új közszolgáltatóval írásban szerződést kötni, a szerződés a szolgáltatás igénybevételével köttetik meg.

Az új közszolgáltató továbbra is a korábban megszokott napokon, hetente egyszer (Lőrinci -Erőmű Kisvárosias övezetében hetente kétszer) járja lőrinci utcáit és gyűjti be a szemetet, azonban szeretném felhívni a lakosság figyelmét a következőkre:

Lőrinci Város Önkormányzatának új Hulladékgazdálkodási rendelete alapján az új közszolgáltatónak is biztosítania kell a 60 literes űrtartalmú gyűjtőedényt (a 120 literes és az 1100 literes konténer mellett), amelyet azonban csak az 1-2 fős háztartások vehetnek igénybe. a 60 literes gyűjtőedény negyedéves díja 3125,-Ft. a 60 literes gyűjtőedény megvásárlása az ingatlanhasználót terheli.

A gyűjtőedényben veszélyes hulladékot, folyékony-, mérgező-, tűz- és robbanásveszélyes anyagot, állati tetemet, ürüléket tilos elhelyezni. Amennyiben a hulladék elszállításakor a közszolgáltató munkatársai azt tapasztalják, hogy a hulladékgyűjtő edény teteje nem zárható le, ugyanis túltöltött, nem köteles elszállítani a szemetet. A közszolgáltatónál vásárolható zsák a plusz szemét gyűjtésére, ennek az ára 410 ft/db.

Lehetőség van a közszolgáltatás szüneteltetésére is, amennyiben az adott ingatlanban folyamatosan, legalább 90 napig senki nem tartózkodik. A szüneteltetésre vonatkozó igényt az ingatlantulajdonos írásban köteles bejelenteni a közszolgáltatónak, mellékelve a közüzemi szolgáltatók alapszolgáltatási díjához közel eső, elmúlt 3 havi számlákat.

A közszolgáltatás igénybevétele kötelező (kivételt ez alól a gazdasági társaságok képeznek, akik maguk gondoskodnak a hulladék elszállíttatásáról). A közszolgáltatás díját továbbra is díjbeszedő fogja beszedni, de az ingatlanhasználó és a közszolgáltató más fizetési módban is megállapodhat (banki átutalás, csekk stb.).

A hulladék közszolgáltatás díját a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül kell kifizetni. Amennyiben a díj 45 napon belül nem kerül megfizetésre, úgy a közszolgáltató átadja a tartozást a nemzeti adó- és vámhivatal részére, amely az összeget pl. munkabérből történő levonás útján hajtja be.

Az új közszolgáltató a lakosság részére a közösségi házban (lőrinci, szabadság tér 7.) az alábbi időpontokban ügyfélszolgálatot tart, ahol a lakosok kéréseiket, észrevételeiket, számlázási panaszaikat adhatják elő:

Szabó Sándor
Lőrinci
Szabadság tér 7.
Kedd
14,00-18,00 óra
január  ,február 4, március 4, április 1, május 6, június 3
július 1, augusztus 5, szeptember 2, október 7, november 4, december 2

Ügyfélszolgálat Hatvanban, 37/342-622 telefonszámon érhető el.

 


2014. január. 30.                                                       Lőrinci Polgármesteri Hivatal

                                                                                                       aljegyző   

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 366 vendég böngészi
mystat