Címlap Polgármesteri köszöntő

KÖSZÖNTŐ

Kedves Lőrinci polgár, kedves interneten barangoló!
 
 
 
Tisztelettel köszöntöm Lőrinci város hivatalos honlapján!
 
Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassam településünket!
 
A három városrészből (Lőrinci, Selyp és Erőmű) álló Lőrinci, Heves megye nyugati részén, a Mátra és az Alföld találkozásánál terül el. Az írásos formában először 1267-ben említett település a török pusztítás után gyorsan fejlődött, így a XVIII. századra már jelentős központtá vált. A mezőgazdasággal, kereskedelemmel foglalkozó Lőrinci a XIX. század végére iparosodik: megépül a Cukorgyár, a Zsófia Malom, majd a Magyar Vulkán Cementgyár és 1940-ben a Mátravidéki Erőmű is. A település a századfordulón közjegyzőségi székhely volt téglagyárral, keramit- és cserépgyárral, sajtüzemmel, sok szolgáltató vállalattal, így a térség fontos foglalkoztatási központjává vált.
 
A település 1992. január 1-jétől városi ranggal büszkélkedhet.
 
Megújult honlapunkkal igyekszünk a város 6.016 lakosának igényeit kiszolgálni, ezért törekszünk arra, hogy megismerjék Lőrinci múltját és jelenét, valamint betekintést kívánunk nyújtani jövőbeni terveinkbe, elképzeléseinkbe is. Emellett a mindennapi ügyintézéshez is szeretnénk segítséget nyújtani.
 
Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy polgárainkat tájékoztassuk a városban történő aktuális eseményekről, a civil szervezetek és egyházak tevékenységéről, valamint az intézményeinkben folyó munkáról is. Az új dinamikus honlap számos, a lakosságot érintő, de vendégeink számára is alapvető információt tartalmaz.
 
Köszöntök mindenkit az új portálon és sikeres időtöltést, "jó szörfölést" kívánok!
 
Víg Zoltán
 
polgármester

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldellő városunk I.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 31 vendég böngészi
mystat