Címlap Hírek Gyermekmentő inkubátort helyezett működésbe a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet

Gyermekmentő inkubátort helyezett működésbe a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet

A 2013-as év a hatvani kórház életében jelentős változásokat hozott. A folyamatos kórházfejlesztés mellett azonban nem feledkeznek meg azokról, akik életük egy olyan szakaszában hozzák világra gyermeküket, melyet inkább a krízis jellemez. Ezért született meg az a kezdeményezés, hogy egy csecsemőmentő inkubátort állítsanak készenlétbe.
Az inkubátor Hatvanban, az Albert Schweitzer Kórház Balassi Bálint utcai bejárata felől, a kerítésén kívülről, jól megközelíthető, mégis intimitást biztosító helyen található. Itt egy faházat építettek, melynek külső végében található a 24 órán keresztül fűtött inkubátor. Mellette van egy csengő, mely a kórház portáján, és a gyermekosztályon is riaszt, illetve az inkubátort állandó, 24 órás kamera figyeli. Fontos, hogy a kamera csak az inkubátort rögzíti, azt, aki behelyezi a gyermeket, a rendszer „nem látja”. Ezzel a módszerrel a személyiségi jogok védelmét szeretnék maximálisan biztosítani.
„A házasságról, a családról és a gyámhatóságról" szóló 1952. évi IV. törvény 48§ (3) c) pontja szerint a gyermek örökbefogadásának engedélyezéséhez nincs szükség annak a szülőnek a hozzájárulására, aki gyermekét az erre kijelölt helyen helyezi el, annak érdekében, hogy más nevelje fel - feltéve, hogy bizonyos határidőn (6 hét) belül a gyermekért nem jelentkezik. Az anya "ráutaló magatartásával" járul hozzá az örökbe adáshoz.

 

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég böngészi
mystat