Címlap Hírek Elkezdődött a Rákóczi út felújítása

Elkezdődött a Rákóczi út felújítása

Március elején elindult az ÉMOP-3.1.2/B-09-2009-0006 „Lőrinci Város Rákóczi utca felújítása” elnevezésű Európai Uniós projekt megvalósítása, melyre Lőrinci Város Önkormányzata közel 121 millió forintos támogatási összeget nyert el.

A beruházás teljes költsége 161.260.488 Ft., melyhez a település önkormányzata  40.315.122 Ft. saját forrást biztosított. A pályázat lezárásának dátuma: 2011. május 30.

Miután a munkálatok az útburkolat felújításán kívül a közművezetékeket is érintik, a kivitelező Alpine Hungária Kft. ígérete szerint, a munkálatok menetéről folyamatosan tájékoztatja a lakosságot.

Víg Zoltán polgármester elmondta, hogy a felújítás kihat a Rákóczi utcában lévő két oktatási intézményre is.

-          Szeretném felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a Hunyadi Mátyás Általános Iskola, valamint a Napsugár Óvoda zavartalan működése és a gyermekek biztonsága miatt megnyitottuk az iskola hátsó bejáratát, ahonnan az óvoda felé is átjárót bontottunk – közölte a polgármester és a lakosság megértését kérte. – A felújításnak lesznek olyan technológiai fázisai - például a betonkötés-, amikor gépjárművel az ingatlantulajdonosok sem hajthatnak be az utcába.. A kivitelező biztosított arról, hogy a gépjárművel való közlekedés lehetőségét egyeztetik a lakosokkal. 

Emellett előfordulhat, hogy a közművezetékek lefektetésénél időnként akadozni fog a telefon, vagy a kábeltévés szolgáltatás, ezért kérem szíves megértésüket és türelmüket.

A Rákóczi utcában a lakossági szemétszállítás rendje is megváltozik. A szállító járművek hétfőnként 6 és 7 óra között gyűjtik össze a hulladékot, ezért az AVE Hevesi Városfenntartó Kft. arra kéri a lakosságot, hogy reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni a szeméttároló edényeket.

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 289 vendég böngészi
mystat