Címlap Hírek Több mint fél éve elkészült az OTP fiók

Több mint fél éve elkészült az OTP fiók

Több mint fél éve elkészült az OTP fiók.


Miért nem áll a lakosság rendelkezésére?



Mint azzal Lőrinci város lakossága napról-napra szembesül, sajnos a Polgármesteri Hivatal mellett álló OTP még mindig üres.  Ezért tájékoztatjuk a lakosságot, hogy mi az oka a késlekedésnek, hiszen sem a városvezetésnek, sem a beruházónak nem mindegy, hogy mikor adják át az épületet.


A Polgármesteri Hivatal mellet lévő telken a Plan 60 Kft. kért és kapott építési engedélyt egy szolgáltató és lakóház építésére. Az építési, illetőleg az azt követő használatba vételi engedély kiadásának egyik feltétele volt az is, hogy megfelelő számú parkolóhellyel rendelkezzen az ingatlan. A beruházó a telek és az építmény méretei miatt önállóan nem tudta ezt a feltételt teljesíteni.

Önkormányzatunknak azonban fontos volt, hogy a lakosság végre a kopott konténer helyett egy modern, megfelelően kialakított pénzintézetben intézhesse az ügyeit, ezért a 2008. szeptember 25-i önkormányzati határozat alapján, 2008. október 16-án a felek szerződést kötöttek arról, hogy a beruházó használatba vegyen 12 db önkormányzati tulajdonú parkolót, amelyeket korlátozás nélkül bárki igénybe vehet.


 

 

Ennek fejében a beruházó saját és későbbi jogutódjai nevében is vállalta azt, hogy az építési engedélyhez és a tervekhez szervesen illeszkedő kertépítészeti tervek alapján, a saját költségén kialakítja a sétáló utcát, amely összeköti szolgáltatóház előtti teret, a templom bejáratával.
A fent említett szerződés műszaki tartalma meghatározza a park és a sétáló utca burkolatát, illetve azt is, hogy milyen műtárgyakat kell mindehhez létesítetni.

A szerződésben Önkormányzatunk kikötötte, hogy abban az esetben, ha a park, a sétáló utca, és a műtárgyak építése nem valósul meg, az szerződésszegésnek minősül, így az önkormányzat jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni és mentesül azon kötelezettség alól, hogy a beruházó által létesítendő szolgáltatóházhoz, az előterjesztett kérelem alapján a pakolókat biztosítsa.

A végleges használatba vételi engedély kiadása, tehát azért várat magára, mert bár a szolgáltatóház felépült, de az érvényes szerződés alapján a szerződésbe foglaltakat a beruházó még nem teljesítette teljes körűen.

Kérdésként merült fel nem csak a lakosság, hanem az Önkormányzatunk részéről is, hogy az OTP banknak, Magyarország egyik legnagyobb pénzintézetének vajon miért nem érdeke, hogy XXI. századi körülmények között szolgálja ki a lakosságot.
Ezért hivatalos megkeresésben érdeklődtünk az OTP beruházóinál, de mindeddig erre nem érkezett válasz.

Tájékoztatjuk tehát a lakosságot, hogy nem az Önkormányzat, vagy az építési hatóság mulasztása miatt nem áll a pénzintézet a lakosság rendelkezésére, hanem a már említett sétáló utca építési munkálatainak elmaradása az oka annak, hogy nem lehet kiadni az épület használatba vételi engedélyét.

Úgy tűnik, hogy pillanatnyilag egyedül az Önkormányzatunknak fontos, hogy folytatódjanak a tárgyalások és minél hamarabb megoldódjon a kialakult patt helyzet.

Ehhez a beruházónak pedig nem kellene mást tennie, mint biztosítékot nyújtania arra, hogy 2011. december 31-ig befejezi az építkezést, illetve addig teljesíti az általa szerződésben vállaltakat.


Víg Zoltán
polgármester

Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 996 vendég böngészi
mystat