Címlap Hírek HIVATALI KÖZLEMÉNY

HIVATALI KÖZLEMÉNY

Tájékoztatjuk a Lőrinci lakosságot, hogy az elmúlt napokban a közösségi médiában Jánosi László nevű felhasználó részéről megjelent nyílt politikai provokációval szemben a Lőrinci Polgármesteri Hivatal az alábbi közleményt teszi közzé.

 

A Lőrinci Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Jánosi László valótlanul állította hivatkozott bejegyzésében, hogy olyan hírek terjednek Lőrinci Városában, hogy a Polgármesteri Hivatal az egyes önkormányzati képviselőkkel szimpátiájukat kifejező személyekről listát vezet és ennek alapján részesülnek szociális támogatásban. Lőrinci Városában nem terjed ilyen hír, pusztán az azt feltételezni kívánó Jánosi László felhasználó, aki évek óta nem rendezi az önkormányzattal szemben fennálló tartozásait, rosszindulatú és szándékú hamis vád benyomását kívánja tenni és terjeszteni az általa hivatkozott feltételezéssel a közvélemény félrevezetése érdekében.  A Lőrinci Polgármesteri Hivatal cáfolja, hogy bármelyik állampolgárról vezetne listát annak véleménye vagy szimpátiájának kifejezése alapján. A Lőrinci Polgármesteri Hivatal a szociális támogatások igénybevételének feltételeit kizárólag jogszabályi előírások alapján állapítja meg, még akkor is, ha a lakhatási támogatás havi 6.000-Ft összegének időarányos napi része egy adott naptári napra pusztán pár száz forint.      

 

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának az Alaptörvény IX. cikk (4) bekezdése alapján igazolható korlátja lehet a becsületvédelem, a jó hírnév és az állami intézményekbe vetett közbizalom védelme. A becsület csorbítására alkalmas valótlan tények állítása vagy híresztelése ezért a közügyeket érintő nyilatkozatok körében is a véleménynyilvánítás szabadságának korlátját jelenti. Ezért minden olyan személlyel szemben, aki a közvéleményt helyi közügyek kapcsán, valamint a Lőrinci Polgármesteri Hivatallal szembeni közbizalom megingatására, annak sérelmére alkalmas módon valótlanul tájékoztat, a jó hírnevét megsérti vagy becsületsértő módon hamis színben tünteti fel, a valós tényeket eltorzítja, hamis feltételezéseket terjeszt a Lőrinci Polgármesteri Hivatal megteszi a megfelelő jogi lépéseket.    

 

Lőrinci, 2021. szeptember 08.

                                                                                Lőrinci Polgármesteri Hivatal


Napelemes rendszer kialakítása

Lőrinci városban

PRAXISKÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA A SELYPI MEDENCÉBEN

 

A Lőrinci Napsugár Óvoda és Bölcsőde

Rákóczi utcai óvodai telephelyének

Infrastrukturális fejlesztése

Zöldelő városunk I.

Zöldelő városunk II.

Közösségi piac épület korszerűsítése,

fedett és nyitott piactér építése Lőrinciben

Szociális ellátó- és Gyermekjóléti Intézmény

energetikai korszerűsítése Lőrinciben

Lőrinci Városi Könyvtár és Művelődési Ház

Projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 13 vendég böngészi
mystat